Activiteiten

Contactochtend

Normaliter is er elke eerste dinsdag van de maand een contactochtend in de Palm. De koffie staat dan klaar. Aanvang is zoals gewoonlijk om 10.00 uur.

N.b. Vanwege de corona-tijd zijn er geen contactochtenden tot nadere berichtgeving.

 

Museumclub
De musea zijn, met de verplichte maatregelen, weer open. Handgel bij binnenkomst, looproutes en beperkt aantal personen in
een zaal. Op dinsdag 8 september kunnen we dus weer op pad naar een museum. Wel heb ik een ”voorzichtige” keuze gemaakt, niet te ver van huis zodat we niet te lang met meerdere mensen op één plek zijn en ik heb een “testdaagje” ondernomen wat prima verliep! We gaan met bus en metro naar Schiedam en bezoeken het Stedelijk Museum Schiedam.

We drinken koffie bij het “Stadhuis” en kunnen lunchen bij de “Bibliotheek”. Het museum is gevestigd in het voormalige Sint Jacobs Gasthuis, dat gesticht is in de 13e eeuw en een gasthuis was voor arme bejaarden en zieken. Toen was je al bejaard vanaf je 40ste!

Het is in de 18e eeuw gesloopt en er is een neoclassicistisch gebouw voor in de plaats gekomen met dezelfde functie. Sinds 1940 is het museum erin gevestigd. In de verschillende vleugels van het gebouw zijn tentoonstellingen ingericht o.a. over Realisme,Troost-kunst, bijzondere tekeningen van Theo Gootjes en enkele werken van Karel Appel uit zijn Cobra periode. Kortom een gevarieerd aanbod.

We vertrekken om 9.27 uur vanaf het busstation Papendrecht en zijn om 16.15 uur weer terug in Papendrecht. Dus reizen we
zoveel mogelijk buiten de spits. Aangezien nu álles van te voren moet worden gereserveerd, wil ik graag eind augustus/ begin september weten hoeveel dames meegaan én hoeveel mee gaan lunchen in de leuke gelegenheid vlakbij het museum. Graag even doorgeven via email annekevandergraaf@kpnmail.nl of tel. 078-6153362 of
0612586814.

De museumkaart is geldig en moet bij binnenkomst getoond worden. Ik hoop dat er weer veel enthousiaste dames meegaan, zodat het weer een gezellig daagje uit wordt.

Anneke van der Graaf

 

Breiclub

Zoals u weet hebben wij een zeer actieve breiclub binnen onze vereniging. Deze dames hebben echter een luxeprobleem, ze worden te groot. Zeker gezien het feit dat er om beurt thuis gebreid wordt en de woonkamers dan een beetje overvol raken Er zijn toch veel dames die het leuk vinden om in een groep te breien, haken en vooral lekker te kletsen.

Schroom niet, stuur een oproepje naar het maandbericht richt een nieuwe breiclub op en ga gezellig breien, haken, borduren en vooral gezellig kletsen.

 

Fietsclub

Bericht van Tonny
Heel veel jaren heb ik het wel en wee verzorgd van de fietsclub,
de maandelijkse tochten en natuurlijk de fietsweken.
Nu wordt het tijd dat ik het stokje overdraag. Gelukkig heb ik
Dicky bereid gevonden om het over te nemen, daar ben ik
heel blij mee. Als jullie dus een vraag hebben, kun je Dicky
benaderen, tel 0620592343.
Verder verandert er niets, we vertrekken gewoon zoals altijd
hoek Zonnedauw/Lange Tiendweg.
Ik hoop nog lang mee te fietsen, groetjes van Tonny.

Pape City Singers
Nooit van gehoord natuurlijk. Maar wij zijn het VNP-Koor en gaan verder onder de Pape City Singers. Onder leiding van Gitta van der Ham repeteren we in alle even weken in Residance Gerbrandy.

We zingen een gevarieerd programma, van licht klassiek tot pop en evergreens.
Plezier in het zingen staat voorop maar het moet ook goed klinken, dat vinden we belangrijk.
De contributie bedraagt €7,50 per maand. Je bent van harte welkom om mee te zingen!

Contactpersoon:
Ria Punselie
Tel. 078-6156442
ria.punselie@kpnmail.nl