Activiteitenagenda

Activiteitenagenda

  • Dinsdag 5 november – Contactochtend. Presentatie door Corrie Gelderman over: “Het Poppenhuis”
  • Dinsdag 12 november – Museumclub
  • Dinsdag 3 december – Contactochtend
  • Dinsdag 10 december – Kerstmarkt-uitstapje Soest (VERTREK: 11.00 uur)
  • Dinsdag 17 december – Kerstviering
  • Dinsdag 7 januari – Contactochtend – Lezing door Remedica

Aanvang contactochtend 10.00 uur in De Palm Van der Palmstraat 3 (ingang Bethlehemkerk)

 

Wandelclub

Elke maand is er een wandeling van 8 tot 10 kilometer. Dit is op de laatste woensdag van de maand. Alleen in de maand december wandelen we niet.Op 27 november Thea de Haan en Anneke van de Graaf, vertrek: 11.00 uur. Nieuwe leden en voor vragen kunt u terecht bij Kim Verbiest, mailadres: verbiest.k@gmail.com

 

 

Fietsclub

De fietstocht van 19 november wordt verzorgd door: Ingrid Kleinveld telnr: 078 6153504 en Beatrix Vermeulen telnr: 078 6913517. We vertrekken om 11.00 uur. Het wordt te koud om buiten te eten, dus we eten onderweg ergens een broodje. Kunnen we gelijk wat warms drinken, ook altijd fijn. Vertrek om 11.00 uur vanaf hoek Lange Tiendweg/Zonnedauw.

 

Van de leeskringen

Leeskring 1 las: “Daglicht” geschreven door Marion Pauw.
In deze thriller gaat het over een ten onrechte veroordeelde “loser” voor wie zijn halfzus sympathie krijgt, waarna ze een poging doet hem te rehabiliteren. Iris was onbekend met het feit dat ze een halfbroer had omdat haar moeder dat al die jaren heeft verzwegen. Motieven, een ten onrechte veroordeelde misdadiger, verzwegen familiegeheim, de in de steek gelaten minnares, seksualiteit, bijzondere moeder-zoonrelatie, verlatingsangst en de psychische handicap van de autist. Genoeg gesprekstof en meningen, meestal waardering voor de schrijfster maar ook wel kritisch.

Leeskring 2 las: “De heilige Rita” van Tommy Wieringa. Het verhaal speelt in een krimpregio in een klein grensdorp in Twente waar ‘wel een wolf is maar geen pinautomaat’. Hoofdpersoon is de vijftigjarige Paul Krüzen die samen met zijn hulpbehoevende vader in een Saksische boerderij woont. Paul is een stugge vrijgezel die zijn heil soms zoekt in de kroeg bij enkele andere dorpsbewoners of bij Rita. Eenzaamheid en isolement komen steeds weer terug. Het is een prachtig geschreven boek maar de meesten van ons lazen het niet met plezier omdat de hele teneur zo somber en naargeestig is.

Leeskring 3 las: “Zon en Maan” van Stefan Brijs. Een prachtige familieroman met een diepere laag, die zich afspeelt op Curaçao. De prachtige blauwe Dodge is een metafoor voor het verhaal. Door de jaren heen is het een beschadigde auto geworden. Curaçao is een prachtig eiland, maar door de onvrede komt er een opstand, die de rust op het eiland verstoort. Daaruit ontstaat hebzucht en drugshandel en wordt het eiland gedegenereerd.

 

Museumclub

Op de contactochtend van afgelopen oktober heb ik mij opgegeven om de museumclub te organiseren. Als eerste heb ik mijn oor te luisteren gelegd bij Franny, die met haar ervaring mijn beginnersvragen vlot kon beantwoorden. En ik heb Jacqueline “gestrikt” om het deze keer gezellig samen voor te bereiden. Dinsdag 12 november gaan we naar de Kunsthal in Rotterdam waar een indrukwekkende overzichtstentoonstelling te zien is van de Portugese kunstenaar Joana Vasconcelos.

Vasconcelos onderzoekt in haar werk verschillende vormen van identiteit waaronder die van de vrouw en de tweespalt die daar vaak in te vinden is. Deze kunstenaar presenteert iconische sculpturen en installaties waaronder de vergulde helikopter met Swarovski kristallen en struisvogelveren. Ook de reizende overzichtstentoonstelling “Couturissime” van de zeer veelzijdige Franse kunstenaar Thierry Mugler te zien. Kunsthal Rotterdam is de eerste locatie in Europa waar deze spectaculaire overzichtsentoonstelling van de visionair, couturier, fotograaf en parfumeur getoond wordt.

Wij vertrekken om 9.30 uur met de Waterbus vanaf het Westeind naar Rotterdam. Drinken we eerst lekker koffie bij Prachtig op het Willemsplein en gaan daarna naar de Kunsthal. Op dit moment geldt er een toeslag van € 2,50 die alleen per PIN betaald kan worden! Opdat ieder op haar eigen tempo de tentoonstelling kan bekijken, lunchen we niet gezamenlijk. Om 17.00 uur nemen wij de waterbus terug. Degene die eerder of later terug wil, is daar natuurlijk vrij in.  Voor degene die bijvoorbeeld voor of na het museumbezoek naar de Markthal op de Blaak wil, is de Metro vanaf het Eendrachtsplein een goede optie. Het is niet per se nodig je voor deze dag aan te melden, maar we vinden het natuurlijk wel leuk om “in de wandelgangen” te horen wie mee denkt te gaan.

Tot dinsdag 12 november om 9.30 uur bij de Waterbus- Westeind.

Jacqueline van Ochten en Anneke van der Graaf

 

Warme winter weken

Op 10 december staat er weer een uitstapje gepland in kerstsfeer. Op een groot terrein in Soest is plaatsgemaakt voor een prachtig winkeldorp in Anton Pieck Stijl. Compleet met plein, kerk, fontein, molen en rijen bontgekleurde winkeltjes. Een van de grote trekpleisters is de levende kerststal. Geniet op het Smulplein vol met winkeltjes die de lekkerste winterse versnaperingen verkopen.  Naast het winkeldorp vindt u de overdekte kassen van een tuincentrum met een zeer uitgebreide kerstshow. De bus komt om 10.45 uur voorrijden bij De Palm en om 11.00 uur vertrekken we.

De prijs is € 47,00 per persoon inclusief een consumptiebon voor een kopje koffie of thee met appelgebak (lunch is niet inbegrepen). We sluiten deze middag af met een drie gangen diner en rond 21.00 uur zijn we weer terug in Papendrecht. U kunt zich opgeven en betalen op de contactochtend bij Wil op 5 november of per bank vóór 24 november, het geld graag gepast in een envelop voorzien van uw naam en kerst uitstapje.

Na deze datum is het helaas niet meer mogelijk om te annuleren tenzij er iemand anders uw plaats kan innemen. Geen envelop met geld in de brievenbus van Wil Sengers a.u.b.