Activiteitenverslagen

De kerstviering 2019.

Het was weer een gezellig volle zaal. We waren allemaal gekomen om met elkaar, als leden van het Vrouwen Netwerk Papendrecht, een high tea te genieten. Een heerlijk gebakje stond al voor ons klaar. Terwijl de koffie en de thee werden rondgebracht was het een levendig gebabbel alom. Na de opening door Ria hebben we verder onze magen gevuld met heerlijke sandwiches, kleine rozijnenstolletjes en allerlei zoete hapjes. Hier en daar werd wel geopperd dat het kleine glaasje soep, of een warm hapje een beetje werden gemist.

Zoals we gewend zijn werd er ook nu weer een kerstverhaal voorgelezen, ditmaal door Greetje Dost en zoals het hoort liep het dit keer ook weer goed af. Het koor deed weer haar uiterste best met het zingen van een aantal kerstliederen, waarvan we een deel konden meezingen. Al met al was het weer een gezellig samenzijn en hét moment om elkaar allemaal mooie Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar te wensen.

Tot slot ontvingen we voor het naar huis gaan nog een aardig presentje.

Corrie Gelderman

 

Verslag contactochtend 3 december 

Ria heet iedereen welkom, speciaal Lia Verheul en haar man, die een vrolijke noot aan de ochtend zullen geven. In iedere familie zitten wel een paar rare snuiters. De een is een opschepper, de ander een betweter, de volgende een zeurpiet, een koffieleut of een kletskous. Zo neemt Lia haar hele familie door, zelfs haar man wordt niet overgeslagen. Alles wordt omlijst door een zelf gezongen passend lied. Op een scherm staat de tekst zodat iedereen kan meezingen. Enkele bekende bijpassende liedjes zijn: Ria Valk, Dan moet je m’n zuster zien, Rita Corita met: Koffie, koffie, lekker bakkie koffie, en Gert Timmerman met: Ik heb eerbied voor jouw grijze haren.

Enkele grappen: Lia zat op dansles aan de kant als muurbloempje, eindelijk kwam er een man op haar af en vroeg: wil je dansen? Ja graag, zei Lia. Toen zei de man: dat komt mooi uit, dan kan ik hier even zitten. Over gepensioneerden: 3 oud-collega’s komen bij elkaar en vragen elkaar wat ze zoal doen: de een fotografeert, nummer 2 tuiniert graag en wat doet nr. 3? Opsporingswerk. Wat moeten ze zich daarbij voorstellen. Nou zegt nr. 3: ik zoek elke dag mijn bril, mijn sleutels en nog meer spullen die ik kwijt ben. Het zwarte schaap van de familie, een van de ooms, rijdt heel hard over de snelweg, de politie rijdt hem klem en vraagt hem waarom hij zo hard reed. Nou meneer mijn vrouw is er vandoor met een politieman, ik was als de dood dat jullie haar terug kwamen brengen. Het was een gevulde ochtend met gratis koffie en speculaas, vanwege Sinterklaas.

De loterij was bestemd voor de Stichting Ambulance Wens en heeft

€ 145,50 opgeleverd

 

Verslag contactochtend 1 oktober

Tja, wat zou je allemaal kunnen vertellen over ons simpele kopje thee? Dat bleek nog een heleboel te zijn. Dat er meer soorten thee bestaan, dat weten we wel. Tijdens een visite krijgen we vaak een kistje voor onze neus met de keuze uit diverse smaken. Dat er echter zoveel meer te kiezen is en over de achtergrond daarvan, vertelde vanmorgen Yvonne Goossens ons uitgebreid.  Bijvoorbeeld over de verschillende landen in het Verre Oosten, waar de meeste thee vandaan komt.     Thee heeft een lange geschiedenis. Het gebied, de grond en het klimaat spelen een grote rol voor de smaak. Maar ook het oogstproces en de verwerking daarna.  Over al die soorten en smaken kan ik kort zijn.  Het was te veel om te noteren, maar jullie kunnen alles over hun theeën vinden op hun website:  www.theebewust.nl. Bestellen kan per email op theebewust@outlook.com.Yvonne Goossens heeft een flinke studie gevolgd en met haar man promoten en verkopen zij nu vooral biologische theeën, via de webshop, maar ook op markten en bij evenementen en op beurzen. Zij pretenderen dat thee veel gezondheidseffecten heeft en (ernstige) ziekten kan voorkomen en genezen. Ongetwijfeld bevat thee stoffen als mineralen en sporenelementen. Of thee bol staat van de vitamines mag iedereen zelf beoordelen. Gevarieerd en gezond eten en niet roken zet waarschijnlijk meer zoden aan de dijk. Wat mij betreft, ik houd ervan om enkele malen per dag te genieten van een glas thee en in ieder geval helpt het om elke dag voldoende te drinken. De tip om groene thee te zetten met water dat al even van de kook af is, om de bittere smaak te voorkomen, klopt in ieder geval. De ochtend eindigde helaas wat chaotisch. Waarschijnlijk had ze niet goed begrepen hoe onze ochtenden worden ingedeeld.  Het is sneu dat ze het applaus heeft moeten missen. Daartegenover staat dat ze flink heeft kunnen verkopen.

Corrie Gelderman