Corrie’s verhaaltje

O dames, dat Corona, dat is me toch wat,

Wat zijn we dat inmiddels zat. We zitten maar thuis, op zich niet verkeerd. Want je huis is je thuis, wordt altijd beweerd.
Maar dagelijks kleden we ons netjes aan Om gezellig ergens heen te gaan,Want daar zijn we inmiddels wel aan toe, Maar helaas, het is nog steeds taboe. Geen theater, museum of terras….
Ik wou dat het nu maar eens over was. We willen naar een verjaardag of een feest, We willen dat het wordt zoals het is geweest.
Hoelang zitten we nu al in deze boze droom? En hoelang houden we onszelf nog in toom? Het Corona virus blijft ons plagen, Maar wat is nu het nut van klagen?
Laten we eens wat verder kijken, Bijvoorbeeld naar Afrika, want dan zal blijken Hoe fantastisch het hier toch geregeld is, Al gaat er natuurlijk ook wel eens iets mis. ’t Zijn ook maar mensen die steeds moeten beslissen Bedenk dat zij zich ook wel eens kunnen vergissen. We leven in een geweldig land En meestal regeert men er met redelijk verstand. ’t Kan altijd beter, maar er gaat ook veel goed, Dus dames, we houden goede moed. We blijven positief in het leven staan. En gaan er vol goede moed tegenaan. Geniet van de zon, maar ook van de regen, Dan kun je namelijk weer overal tegen. De vaccins zijn daarbij een goede hulp, Dus kom hierna maar weer vlug uit je schulp. Zo hopen we dapper op betere tijden Waarin we elkaar weer kunnen verblijden Met bezoekjes met en aan elkaar, Want dat is hard nodig na dit vervelende jaar. We hopen bij het Netwerk dat we dan heel misschien Elkaar weer spoedig terug zullen zien. Bij onze club van positieve en sterke vrouwen. Hierin heb ik het volste vertrouwen. En dames, laat onze vereniging en bestuur niet in de steek,
Dan houd ik nu op met mijn gepreek.

Corrie Gelderman

Beste Dames,

Nu ik dit schrijf is het eind januari 2021. Waar zullen we het nu eens over hebben? Hè ja, over Corona, want daar horen we niets meer over ! ? !  Nee, dat is natuurlijk een flauw grapje. We worden heel de dag overladen met nieuws en nieuw nieuws over dat Covid 19 virus, via radio en televisie en in de kranten en tijdschriften, soms tot vervelens toe. Natuurlijk zijn we nieuwsgierig en hopen we voortdurend op positieve berichten, maar het is vaak zó verwarrend, dat we er gewoon tabak van krijgen.

Helaas is het toch zaak dat we op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en gelukkig zijn die er. Ik denk dat onze vertegenwoordigers bij de Overheden en de specialisten zoals virologen en ontwikkelaars van medicijnen en vaccins hun uiterste best doen om deze afschuwelijke ziekte te bestrijden en te helpen voorkomen. Ik weet niet hoe jullie er over denken, maar ik erger me er aan, dat onze politici nu bezig zijn elkaar een beetje af te branden. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de komende verkiezingen. Deze ziekte is een nieuw fenomeen en daar moeten we allemaal van leren. Daarbij worden vergissingen en soms zelfs fouten gemaakt. Jammer maar begrijpelijk. Ik hoop dat ze hun verstand en fatsoen terug vinden en gebruiken en zullen gaan samenwerken om de problemen op te lossen. Dat is namelijk een ingewikkelde en verrekt moeilijke klus. Elke stap die ze zetten is toch min of meer een stap in het duister. Ga er maar aan staan. Ik ga er vanuit dat ze alles wat ze doen en beslissen, doen met de beste bedoelingen. Al degenen die nu zo’n grote mond opzetten, zouden het misschien anders hebben aangepakt, maar zeker ook fouten hebben gemaakt. Hopelijk zal het vaccin spoedig verbetering brengen en dat zonder nare bijverschijnselen. Er zullen veel mensen zijn die staan te trappelen om de injectie te krijgen. Anderen zullen twijfelen. Het beste is om hier open en eerlijk over te praten met de huisarts. Omdat mijn man en ik het virus al achter de kiezen hebben, wat heel vervelend en verontrustend was, zullen wij zeker ook met de huisarts overleggen als het zover is dat we aan de beurt zijn. Dit omdat we zelf al antistoffen hebben aangemaakt. Iedereen kan met vragen ook bellen met het RIVM, op nummer 0800-1351.

De afschuwelijke rellen die we hier en daar zien plaatsvinden, hebben natuurlijk niets te maken met  het Coronavirus op zich. Er zijn tegenstanders van de huidige maatregelen en die kunnen het deels uitlokken, maar wat we zien gebeuren wordt uit pure verveling gedaan door een groep, voor het grootste deel jongeren, die door en door verwend zijn op materieel gebied, opgevoed zijn in een maatschappij waar alles kon en elke wens onmiddellijk vervuld werd en nu niet in staat zijn om een stapje terug te zetten. Het is schandalig, maar ook zielig.

Dan heb ik nog een tip voor het gebruik van mondkapjes. Die zijn met recht verplicht in de ruimtes zoals supermarkten, enz. Kom je echter in de buitenlucht en dan natuurlijk niet tussen een mensenmassa maar waar de frisse wind waait, doe dat kapje dan snel af en haal diep adem. 

Met het kapje op adem je voortdurend je eigen uitgeademde en daardoor zuurstofarme lucht in. Daar kan je het benauwd van krijgen of hoofdpijn. Ook op de fiets of in de eigen auto, kapje af, want dan heeft het geen enkele zin en zelfs alleen nadelen.

Verder kunnen we alleen maar hopen dat het Coronaprobleem in dit nieuwe jaar zal worden uitgeroeid. Het heeft nu al voor ontzettend veel ellende en verdriet gezorgd. Laten we daarbij dankbaar zijn dat er zoveel artsen en verzorgers dag en nacht keihard werken om een goede verzorging in stand te houden. Wat dat betreft wonen we in een geweldig land. Met deze positieve woorden wil ik onze vereniging, ons bestuur en alle leden een heel mooi en gezond 2021 wensen.

Corrie Gelderman

Een reactie plaatsen