Lekker eten in coronatijd

Frivole Boerenkool Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik vind boerenkool eigenlijk
helemaal niet lekker. En toen kwam ik in een folder van Dirk het volgende recept tegen. Ik heb het klaargemaakt en ineens was de boerenkoolstamppot wel heel lekker. Daarom geef ik het hier door:
Schil, was en snijd je normale hoeveelheid aardappelen in vrij kleine stukken en doe ze met een laagje water en wat zout in een ruime
pan. Leg daar de benodigde hoeveelheid panklare boerenkool bovenop. Kook dit gedurende ongeveer 20 minuten gaar.
Fruit intussen een niet te kleine gesnipperde ui in wat boter of (gezonder) wat olie. Als de ui glazig en gaar is voeg dan een bakje hamreepjes toe en bak kort mee.
Als de aardappels en de kool gaar zijn, stamp je het geheel met een scheutje melk tot puree. Roer hier boven een laag pitje een pakje Boursin met knoflook en
kruiden door tot het een warm, smeuïg geheel is. Klaar om op te dienen.
Een schepje piccalilly is er lekker fris bij, maar niet noodzakelijk. In de folder stond er ook nog bij dat je er cordons bleus bij moest serveren, maar dat vind ik veel te veel en te vet worden.
Succes en eet smakelijk.

Corrie Gelderman

Een reactie plaatsen