Van onze vaste verslaggeefster

Van onze vaste verslaggeefster

 Beste Dames,

Als ik dit schrijf ben ik nog op vakantie met echtgenoot Hans en het regent weer eens. Dat is ons gedurende het verblijf op een camping in Baarle Nassau al meer overkomen.

Zoals ik al had aangekondigd, zijn we voor de zevende even naar huis geweest. Thuis vond ik bij de post het maandbericht, waarin ik gebombardeerd werd tot vaste verslaggeefster. Nee, dat heb ik niet zelf verzonnen hoor en ik moest er hartelijk om lachen. Het verplicht me echter wel om weer achter de laptop plaats te nemen en gelukkig heb ik die bij me. Dus vooruit met de geit maar weer.

Over die irritante Corona wil ik het niet meer hebben. De feiten halen me toch telkens weer in. Helaas en tot ons aller spijt moest ons bestuur wederom besluiten om voorlopig geen contactochtenden te organiseren, waarvoor we allen natuurlijk begrip zullen hebben.

Aangezien het slechts drie kwartier rijden is, zijn we dus toch op maandag naar huis gegaan, beladen met drie tassen wasgoed en met nog wat dingen die we niet meer denken nodig te hebben. Afgezien van het draaien van drie verschillende programma’s was, lag er wat post waarop moest worden gereageerd, moesten de waterstanden worden doorgegeven aan Oasen en leek de tuin wel een rimboe. Terwijl ik me bezig hield met de was en de administratie, kon Hans zich uitleven in de tuin. ’s Avonds was alles klaar en wij waren uitgevloerd. Het telkens twee trappen op en af, met een heup die in het najaar moet worden vervangen, viel echt wel even tegen. Het is een groot verschil met de twee treetjes van de caravan.

Op dinsdag de zevende, dus geen Netwerk, pakten we alles wat mee moest naar de camping, weer in de auto, maar we konden het niet laten om de markt mee te pakken. René, onze vaste kraam voor verse groente en fruit, de uitstekende notenkraam en Thimo voor de piepers. De laatste tijd staat er echter ook een koelwagen met een vriendelijke Turkse meneer met allemaal Turkse producten. We hadden er al eens iets gekocht en dat was goed bevallen.

Dus…..” lekker makkelijk voor vanavond, na deze drukke dagen ” dachten wij. We kozen een bladerdeeg pannenkoek, gevuld met spinazie en feta, met daarbij een bakje gekruid vlees, wat knoflooksaus en een flinke portie verse en fijngesneden gevarieerde rauwkost.

’s Avonds op de camping hebben we er lekker van gesmuld. De Turkse keuken strijdt niet voor niets met de Franse keuken om de eerste prijs wat smaak betreft. Ik kook graag, maar na zulke drukke dagen is het wel eens makkelijk en lekker. We kunnen het jullie allemaal aanraden. Even opwarmen in de oven of koekenpan en genieten.

En zó zitten we nu weer in ons poppenhuis op wielen. Na enige prachtige dagen is het weer wisselvallig. We doen het er gewoon mee, want zeuren of stampvoeten helpt niet. We lezen, puzzelen, fietsen en babbelen met medekampeerders. De herfst dient zich aan en dat is wennen, maar dames, wat ons ook te wachten staat, meer prikken, of meer beperkingen of vrijheid, laten we er dapper tegenaan gaan en er voor onszelf en onze omgeving het beste van maken.

Zorg goed voor jezelf, blijf gezond en probeer eens zo’n Turkse maaltijd.

Corrie Gelderman